Šlehané ........
Základní otázkou je, co je to vlastně kávové máslo a jak se vyrábí. Moje šlehané kávové máslo je vyrobené z bambuckého másla, kakaového másla, kokosového tuku, mandlového oleje a jemné vůně kávy se špetkou čokolády a mandle (parfémovaná kompozice). Dlouho mi trvalo vymazlit výrobní proces tak, aby finální konzistence másla byla nadýchaná, svěží, vláčná a vůně byla dlouhotrvající a příjemná.
Proces výroby je poměrně zdlouhavý... maceruji kávová zrna v bambuckém másle 3 hodiny (zatepla), pak nechám zchladit a znovu další den zahřeju. To opakuji ještě jednou. Poté bambucké máslo zcedím přes plátýnko a přidám mandlový olej a rozpuštěný kokosový tuk a kakaové máslo. Lehce zahřeju, poté nechám opět zchladit. Vychladlou hmotu pak šlehám v robotu, nejdříve pomaleji po dobu cca 20 minut a následně šlehač zapnu do 4.polohy a šlehám asi tak 2 -3 minuty. V tu dobu se přesně stává táhlá konzistence nádherně svěží a nadýchanou pěnou. A už je dovonět a dát do sklenic :-).